PABO en Artez maken samen muziek

PABO en Artez maken samen muziek

"Wat een geluk deze week. Maar liefst twee keer mocht ik getuige zijn van de samenwerking tussen conservatoriumstudenten en pabostudenten die vanuit het project ‘Making Music’ zijn georganiseerd door collega’s en die plaatsvonden in de Artez-concertzaal." Muziekdocent Marjo Schillings van HAN PABO kijkt met genoegen terug. 


Op maandag waren er drie educatieve concerten op in Arnhem. Derdejaars pabostudenten (die voor profilering muziek hebben gekozen) hebben samen met een internationale groep bachelor muziek studenten van de afdeling pop / jazz / compositie, een educatief, interactief concert voor kinderen van de basisschool voorbereid. Gedurende de ochtend kwamen er drie verschillende scholen luisteren naar en meedoen met het concert. De kinderen luisterden, dansten, zongen en speelden en improviseerden. Drie keer onder leiding van een andere groep musici die samen een band vormden. Diverse muziekstijlen kwamen voorbij van klassiek tot rock en van punk tot jazz. En ook de verschillende soorten instrumenten maakten indruk. Een zeer muzikaal geheel, waar zowel de studenten van beide instituten als de kinderen met hun leerkrachten van geleerd hebben.


Donderdag organiseerde de afdeling pop en jazz, van Artez Arnhem, educatieve workshops voor de eerstejaars februaristudenten van Arnhem. Omdat het hier internationale studenten betreft, was het geheel in het Engels. De studenten gingen aan de slag met bodysounds, maat, ritme, meerstemmige zang, improviseren zowel vocaal als ritmisch. Voor sommige behoorlijk uit hun comfortzone, maar ieder bleef enthousiast deelnemen. Onder leiding van de bevlogen studenten ontdekten studenten nieuwe vaardigheden bij zichzelf en raakten ze geïnspireerd om vanuit deze voorbeelden aan de slag te gaan op de basisschool.


Twee voorbeelden van hoe de HAN samen met Artez het MuziekOpleidersAkkoord vormgeeft. Dit wordt overigens vervolgd. In april mogen alle eerstejaars voltijdgroepen workshops op Artez volgen.

Suggesties, opmerkingen en/of vragen? Stuur ons een bericht.