Maandag 16-3: Regionale Alliantie Zuidoost-Nederland (RA-ZON) op het VELON-congres

Maandag 16-3: Regionale Alliantie Zuidoost-Nederland (RA-ZON) op het VELON-congres

Na een eerste toekenning van onze inzending is de planning van het VELON-congres nu definitief. Het VELON-congres is op 16 en 17 maart in Leeuwarden. Wij geven een workshop op de eerste dag, tweede parallelsessie (13:40-15:10):

Samen professionaliseren, innoveren en verder leren; de kracht van partnerschappen.

Door: Edmée Suasso (Saxion) & Joke Kiewiet-Kester (HAN)

In het leven van de (aanstaande) leraar is het afronden van de opleiding weliswaar een belangrijke mijlpaal, maar diens ontwikkeling gaat verder. Hoe kunnen we deze zo goed mogelijk stimuleren en faciliteren? Wie heeft hierin welke rol en waar vinden we elkaar? Hoe staat dat in relatie tot de ontwikkeling van huisacademies? Hoe kunnen we gezamenlijk (schoolbesturen en opleidingsinstituut) bijdragen aan de positionering en professionalisering van leraren in onze regio? Hoe gaan we op regionaal niveau om met de landelijke vragen rond kwaliteit en kwantiteit van leraren?

Nu Samen Opleiden steeds meer een vaste plek heeft in Nederland-onderwijsland, merken we dat we het daarbij niet kunnen laten. De grens tussen ‘opleiden tot’ en ‘werken als’  leraar, wordt steeds meer fluïde. Professionaliseren, innoveren en verder leren gebeurt op de werkplek, binnen huisacademies en in samenwerking met het opleidingsinstituut. Juist die mix weerspiegelt de kracht van een partnerschap.

In Twente is in 2014 het Kennisnetwerk Lerende Leraren gestart. In de regio Arnhem-Nijmegen werken we aan het opzetten van een Regionale Alliantie Zuidoost-Nederland (RA-ZON). Welke uitdagingen we daarbij tegenkomen en hoe we daar mee omgaan? Kom naar de workshop: praat, denk en doe met ons mee!

Suggesties, opmerkingen en/of vragen? Stuur ons een bericht.