Leren over afstandsleren

Leren over afstandsleren

Het Regionale Alliantie Zuidoost-Nederland (RA-ZON) is dé plek om inzichten en materialen rond het nieuwe afstandsleren te delen met collega's in werkveld en lerarenopleidingen. 

Op dit moment leren leraren en lerarenopleiders in rap tempo allerlei nieuwe digitale vaardigheden en didactische online hulpmiddelen. Het afstandsonderwijs moest van de ene op de andere dag gerealiseerd worden. En als leerlingen weer deels naar school gaan, ontstaan blended leervormen. Waar het voor de één een uitbreiding is van een reeds aanwezig gebruik van digitale middelen ter ondersteuning, is het voor de ander een geheel nieuwe tak van sport. 

Het Netwerk is er om leraren, lerarenopleiders en onderwijsonderzoekers inhoudelijk met elkaar te verbinden. Gezien de huidige situatie hebben we nu de focus gelegd op Leren en lesgeven met ICT: Afstandsonderwijs en Blended Learning, hoe organiseer je dat? Wat moet je wel of juist niet doen? Welke apps kun je inzetten? Hoe zorg je voor kwaliteit? En wat is in deze situatie goede begeleiding en adequate toetsing? Dit zijn de nieuwe vragen die onderwijscollega's zich nu dagelijks stellen. 

In onze regio is al geruime tijd gedegen aandacht voor dit soort vragen. De HAN heeft het lectoraat Leren en lesgeven met ICT en in samenwerking met schoolbesturen is het iXperium opgezet. Daarnaast worden er nu ook binnen de scholen en in de lerarenopleiding op meer individueel en teamniveau materialen ontwikkeld en nieuwe inzichten opgedaan. Het Regionale Alliantie Zuidoost-Nederland (RA-ZON) is dé plek om dit te delen. Op de website kun je kijken wat er reeds wordt aangeboden. Met een account kun je zelf jouw expertise, producten en/of activiteiten eenvoudig zelf zichtbaar maken. 

Suggesties, opmerkingen en/of vragen? Stuur ons een bericht.